Празникът на усмивките

Отново идва времето, в което всеки забравя лошото,мъката изчезва от сърцата ни,злото се скрива в своята дупка,за да даде път на добротата,която върви по целия свят и дарява щастие.Това е времето,в което човек отваря сърцето си за другите.Времето,в което най-съкровените ни копнежи и мечти се сбъдват!….Отново ще е Коледа! Празникът на уюта,добротата и семейството!

Коледа се откроява ,свети със спомен,за разлика от делника.Традициите,характерни за празника,светлите витрини,настроението и атмосферата,която се носи ,радва човека.Радва го,защото го откъсва от ежедневието ,кара го да се отпусне.А в днешния напрегнат живот това е нужно. Но защо точно Коледа е смятана за най-светлия празник?Защо по това време на годината  има толкова любов и разбирателство? Може би..и самата атмосфера ни отвежда в света на приказките.Всички тези улички-светещи в различни цветове,снегът-сипещ се като мека коприна,галеща изпръхналите от студа лица,коледните елхи-отрупани с подаръци,приветстващи чистия и светъл дух на всички деца…! Да определно,Коледа е най-въздействащият празник! И ако е така,то-да…по Коледа стават чудеса!
Но нека да не забравяме едно от най-важните лица,което както в коледните приказки и песни,така и в съзнанията на всички деца присъства ,а именно Дядо Коледа!Белобрадият,добродушен  дядо,който изпълнява нашите желания!Но едва ли има човек,който понякога да не си е задавал въпроса:Съществува ли найстина Дядо Коледа ?….Аз вярвам в Дядо Коледа,вярвам и в чудесата и в приказните феи,защото те ми дават това,което никой и нищо друго не може да ми даде-те ме карат да мечтая! Всеки път ми разкриват един вълшебен свят ,неподправен и чист,пълен с чудеса!
….Трябва да вярваме! Все пак когато желаем нещо от цялото си сърце,то тогава нашите копнежи се осъществяват.
Всеки има нужда поне за малко да се върне назад към детството.Да си спомни какво е да си дете поне за пет минути ,защото детството е най-невероятната приказка,която всеки един от нас е преживял,и именно Коледа ни връща в този идеален свят!
….Отново ще е Коледа! Отново ще преоткрием живота си,за да издирим новите си сремежи.Край и начало,тъга и радост,болка и щастие…Всичко е Коледа.Неповторимо!Коледно!