Деница Недялкова стана лауреат на олимпиадата по философия

 

 

 

Единадесетокласничката Деница Недялкова стана лауреат от Националната олимпиада по философия. Талантливата ученичка, заела второто място в крайното класиране, е възпитаничка на преподавателката Антоанета Чобанска. За конкурса тя разработи философско есе по мисълта на английския философ Томас Хобс “Справедливостта и несправедливостта са качества на хора, които живеят в общество, а не в самота”. 

Двадесет и третото издание на националния кръг на олимпиадата по философия се проведе на 16 и 17 май в Русе. В него премериха знания най-добрите млади философи от цялата страна. 

 
       Заради отличното си представяне Деница получи покана за участие в подборния кръг, чрез който ще бъдат излъчени участниците в Международната олимпиада по философия. Световният форум ще се проведе в Австрия.
 

Успехът на Деница е изключителен, а с него тя продължава традицията за отлично и успешно представяне на моите ученици в националната олимпиада по философия, сподели г-жа Чобанска. През 2006 г. нейният възпитаник Георги Янков представи страната ни на Международната олимпиада в Италия. С отличната си оценка от национална олимпиада той спечели студентски права по философия в СУ, където завърши бакалавърска степен. Десислава Иванова също придоби студентски права от олимпиада и сега учи “Философия” в софийската алма-матер.

 

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.