УЧЕНИЦИ ОТ ПМГ "ВАСИЛ ДРУМЕВ" УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ BIMC 2013

bimc-logo2.jpgBIMC_2013-1_sm.JPG

От 30 юни до 5 юли 2013 г. се проведе Международното математическо състезание България 2013. За първи път то излиза от пределите на Азия, а Бургас е първият европейски град - домакин на този престижния форум.

В състезанието участваха 1086 участници от 31 държави. Общият брой на отборите бе 146. 

Тринадесет бяха българските отбори от основните математически центрове

 в страната – Бургас, София, Варна, Пловдив, Русе, Плевен, Велико Търново, Ямбол и Димитровград.

Състезанието бе индивидуално и отборно, като участниците ще се състезават в две възрастови категории. 

Журито бе от 11 души, като четирима от членовете бяха българите Емил Колев, Александър Иванов, Александър Макелов и  Владислав Емилов.

Най-добре се представиха филипинката Джингър Чонг във втора възрастова група и Ю Хой Уай от Хонконг, който постигна максимален резултат в трета възрастова група. Златна купа за България  донесе 12-годишният Иван Иванов – ученик в СМГ.

ПМГ "Васил Друмев" представиха осмокласниците Недко Недев, Мартин Иванов, Димитър Сейков и седмокласника Петко Казанджиев. Въпреки че се състезаваха с по-голем и по-опитни ученици те се представиха доснойно. Недко Недев спечели наградата "мерит", която се присъжда за четвърто място.

Освен, че решаваха задачи по време на престоя си в Бургас учениците участваха в спортни състезания на плажа, разгледаха забележителности и участваха в културната вечер на народите.

За домакин на следващото математическо състезание беше определена Корея.

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.