ВЪЗПИТАНИКЪТ НА ПМГ "ВАСИЛ ДРУМЕВ" МОМЧИЛ СУЛОВ ПОЛУЧИ НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА

Momcil_S_d.jpgMomchil_S.jpg

Възпитаникът на Природо-математическа гимназия „Васил Друмев”, гр. Велико Търново Момчил Сулов е единственият дванадесетокласник от Великотърновска област, който бе удостоен с престижната награда на Министерството на образованието и науката. 

Тя се дава само на най-изявените ученици в страната, които тази година са 24.

Той беше награден от началника на Регионалния инспекторат по образованието инж. Розалия Личева на специална церемония. На тържеството присъстваха заместник областният управител Стефан Стефанов, директорът на Природо-математическата гимназия Славка Симеонска, класният му ръководител Борислав Марковски, както и неговите горди родители.

Момчил Сулов, който завърши профил информатика, спечели националната диплома благодарение на изявите си в областта на математиката и отличния си успех. Той успя да постигне две пълни шестици и на двата зрелостни изпита, които държа – български език и литература и математика, за което заслуга имат учителите му Камелия Станчева и Светла Янкова. 

„Въпрос на чест за мен е да съм добър в това, което правя, затова и се стараех през всички години в училище да съм на ниво. Не беше проблем да изкарам шестици на матурите, защото се подготвях систематично през цялата година.”, обясни Момчил. 

„Аз вече съм студент в Софийския университет. Записал съм се компютърни науки, специалността, която исках да уча. И мечтая да се реализирам като програмист и в сферата на информационните технологии. Искам да работя и да остана да живея в България”, каза след церемонията Момчил. Той призна още, че голямата му мечта е да стане специалист в софтуерните продукти, че е правил опити да създава свой софтуер, но все още не иска да се хвали с успехите си в тази област.

През изминалата учебна година той се класира втори на националното математическо състезание „Черноризец Храбър”, има куп отличия от други конкурси по точната наука. 

Освен с математика и информатика Момчил се занимава и с музика. Свири на китара и мечтае някой ден да си има своя рок група.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.