Стефан Аврамов получи приз в категорията за ученици на наградата "Джон Атанасов" за 2009 г.

На 5 октомври 2009 г. президентът Георги Първанов връчи наградите "Джон Атанасов" на името на известния учен от български произход, създал първия компютър. Призът е за млади българи, които имат значим принос за развитието на компютърните и информационните технологии. Учреден е през 2003 г.

Възпитаникът на Природо-математическата гимназия "Васил Друмев" във Велико Търново Стефан Аврамов получи приз в категорията за ученици. Той е носител на сребърни медали от Международната олимпиада по информатика в България - 2009 г., Балканиадата по информатика в Македония - 2008 г. и на бронзов медал от Международната олимпиада по информатика в Египет - 2008 г. Първенец е и в редица национални състезания и олимпиади.

Румен Христов от Природо-математическата гимназия "Нанчо Попович" взе наградата "Джон Атанасов" за ученици. 

Наградата „Джон Атанасов” за 2009 г. беше връчена на д-р Мартин Вечев за неговият принос в развитието на информационните и комуникационните технологии в България. Мартин Вечев е докторант в Кеймбридж, автор е на 23 публикации в чуждестранни списания, има собствени патенти. Той е носител на наградата за високи технологични постижения на изследователския център на IBM в Ню Йорк. 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.