Стефан Аврамов със сребро по информатика от Балканиадата в Македония

На Балканиадата по информатика, която се проведе в началото на октомври, участва нашият съученик Стефан Аврамов от 12 в клас. Той е бил в отбор с още трима участници. В състезанието са се включили всички държави от Балканския полуостров без Гърция, Кипър и Турция, а гости са били представителките на Хърватска и Полша. Отборите са нощували в хотел на 10 километра от Битоля, където се е състояла и същинската олимпиада. Балканиадата се е провела в два състезателни дни - на ден по три задачи за по пет часа. Стефан постигна резултат 580 от общо 600 точки и с това печели сребърен медал. На българския отбор са присъдени общо 3 сребърни и 1 бронзов медал, а нашата съседка Румъния получава двата златни медала.

Това не е първият успех на Стефан. През 2007 той завоюва първо място в своята група на Зимните математически състезания и Пролетния турнир и трето място в група Б на Националната олимпиада по информатика.

През 2008 година той спечели първо място в група А на Зимните математически състезания и Националната олимпиада по информатика. За отличното си представяне на национално ниво Стефан беше включен в отбора по информатика на България за Международната олимпиада в Египет, където завоюва бронзов медал.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.