Здравко Попов се класира пети в състезанието по математика, а отборът по информатика на X клас стана трети.

 

На 6, 7 и 8 февруари 2009 във Варна и Бургас се проведоха 28-мите състезания по математика, инфорамтика и математическа лингвистика. Отборите на ПМГ ”Васил Друмев”и този път се представиха на ниво. Здравко Попов от ХII клас се класира на пето място в индивидуалното класиране от 70 участници и получи грамота за отлично представяне.Доброто представяне и на останалите участници: Николай Николов, Михаил Радков и Кръстин Ников допринесе за шесто място в отборното класиране. Единадесетокласниците Мирослав Славчев, Никола Лалев, Виктория Бенчева и Христо Мухтанов също се представиха много добре и заеха седмо място в отборното класиране.

Поздравления за доброто си представяне заслужават Мария Христова от Х клас, Радина Радева и Венета Георгиева от IХ клас, както и Ясен Божков, Десислава Маркова и Анка Грозева от VIII клас.

Трябва да отбележим и традиционно доброто представяне на информатиците: Стефан Аврамов от ХII клас, Павел Пенев, Георги Гърдев, Иван Чамурджиев, Никола Таушанов от Х клас, заели отборно трето място и на Калина Георгиева по математическа лингвистиката.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.