Проведе се третата поред викторина „Аз съм българче и зная” по случай 3 март

Ден след националния празник 3 март, за честването на 131– годишнината от Освобождението на България, Градски Ученически Парламент Велико Търново организира третата поред ученическа викторина под мотото „Аз съм българче и зная”. В мероприятието се включиха ученици, възпитаници на 7 от най- елитните училища и гимназии в града, за да докажат на себе си и на връстниците си, че пазят спомена за великите събития, довели до Освобождението. Учениците се състезаваха в три сфери: история на България, българска литература и география на България. Отборите на училищата бяха съставени от 3-ма ученици, съответно отличаващи се с особено добри познания в трите категории.

Отборът на ПМГ „Васил Друмев” се представи отлично, отговаряйки напълно вярно на 23 от общо 30 въпроса. Той зае първото място във викторината, защитавайки славата на гимназията си като едно от най-елитните учебни заведения в страната. Участниците– Калина Георгиева от 12 клас, Людмила Петкова и Владимир Венков от 11 клас, бяха наградени с индивидуални награди и луксозен географски атлас за училището. След математическа гимназия се класираха възпитаниците на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, а след нея– Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” само с 1 точка разлика при общ брой на верните отговори 19.

Наградите за викторината бяха осигурени от Община Велико Търново, която за пореден път подпомогна мероприятие на един от най- активните ученически парламенти в страната– Градски Ученически Парламент Велико Търново.

ПМГ се представи много добре за трети пореден път във викторината „Аз съм българче и зная”, но за тази учебна година трябва да се отбележи и успешното представяне на нашия отбор в ученическата дискусия „Будителството вчера, днес и утре”, посветена на 1 ноември– Денят на народните будители.

 

Людмила Петкова и Ивона Пенчовска

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.