Ученици от клуб "Енергия и околна среда" засадиха 25 дръвчета в двора на училището

   Тринадесет ученици от Клуб „Енергия и околна среда“ засадиха 25 длъвчета в двора на училището. Залесяването е първата дейност от планираните събития по повод 50-годишнината на Природо-математическата гимназия "Васил Друмев". То се проведе съвместно с община Велико Търново и Регионална дирекция по горите. Инициативата е свързана с отбелязването на Седмицата на гората. 
   Дръвчетата, които бяха засадени в двора на училището, са различни видове, подбрани от професионални озеленители. Широколистните фиданки са явор, липа и бреза, а иглолистните – атласки и хималайски кедър, обикновена ела и смърч. Залесяването бе контейнерно, тъй като дава възможност засаждането да става почти по всяко време.
   Директорът на Държавно горско стопанство във Велико Търново Йордан Бобонков, заедно с директора на училището Ангел Гушев и Пенка Игнатова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Велико Търново, засадиха първото дърво - явор. Г-н Бобонков разясни на учениците методиката на засаждане на фиданките, както и грижите, които трябва да се полагат за тях.
   В засаждането на дръвчетата се включиха и учителките по биология и география в гимназията – Галина Кирова и Генка Минчева, които са и ръководители на клуб „Енергия и околна среда“.

   Цялата статия може да прочетете тук

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.