Здравко Попов - Математикът

Когато за първи път чух името му, директорката на ПМГ г – жа Симеонска ми го представи като най – добрия математик на гимназията. Радвам се, че го познавам, защото е изключителна личност със разнообразни интереси. Интелектът и трудът са му помогнали да достигне нивото, на което е сега. Той изучава Математика с Немски език и е един от най – изявените ученици на ПМГ. Като такъв се съгласи да ни разкаже малко за себе си.

-На какви състезания се яви тази година и как се представи?
- На 1 – ви ноември се явих на „Черноризец Храбър” тук, във Велико Търново, и взех 1 – во място за областта. На 8 – ми ноември беше Националния есенен математически турнир в София, където стигнах 5 - то място в група 12 - ти клас. На 16 – ти ноември се представих на Есенното математическо състезание по физика в Стара Загора. Там получих 3 – та награда, а на 6 – ти декември в Математическия турнир „Иван Салабашев”, също във Велико Търново – първо място в областта с максимален брой точки. Въпреки трудните задачи, успях да се явя и на четирите състезания и да постигна добри резултати.

-Доволен ли си от представянето си на състезанията?
-Като цяло – да, но винаги може да се иска повече.

-Имайки предвид състезанията, на които си се явил, кое ти е по-интересно : математиката или физиката?
-Все пак съм математическа паралелка, но да кажем, че просто се занимавам по-сериозно с математика.

-Откъде е дошъл интересът ти към математиката?
-Още преди да вляза в гимназията, математиката ми беше приятна за изучаване, но истинският интерес се появи със състезанията, на които ходя още от 8 – ми клас благодарение на учителя ми по математика Ангел Гушев.

-Тази година ще бъдеш абитуриент.Какво в ПМГ ще ти липсва най - много?
-Най – много ще ми липсват съучениците и учителския колектив, но се надявам след завършване да поддържам връзка с повечето от тях.

-Избрал ли си вече с какво ще се занимаваш, след като завършиш?
-Насочил съм се към компютърни технологии – мисля да кандидатствам в Немския факултет на Технически университет – София със специалност „Компютърни системи и технологии”. Основните причини са доброто обучение, получаването на немска диплома и добрата реализация след завършване.

-С какво друго се занимаваш в свободното си време?
- Обичам много спорта. Следя почти всички най – значими спортни събития по телевизията и Интернет. Освен това практикувам любителски плуване, тенис на маса, тенис на корт, футбол, волейбол, снукър и други спортове. Обичам още да сърфирам в Интернет и да слушам музика, както и да излизам с приятели. Това е като цяло.

-Като изявен ученик очакваше ли да те поканим за интервю?
-При толкова много изявени ученици от гимназията съм радостен от поканата.

-Много ти благодаря за времето, което отдели, и ти пожелавам и занапред само успехи!

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.