Мотивация и вдъхновение по време на Европейската нощ на учените в ПМГ "Васил Друмев"

 На 29-ти септември 2023 година, учениците на ПМГ "Васил Друмев" бяха въвлечени във вълнуващо пътешествие в света на науката, благодарение на вдъхновяващия семинар, изнесен от талантливите ученици Делян Бойчев (12в клас, компютърни науки, машинно обучение), Калина Досева (12б клас физика, астрономия, експериментална физика) и Теодор Златанов (10а клас, математика).
Събитието бе организирано в рамките на Европейската нощ на учените, което превърна този ден в едно незабравимо приключение в училище "Васил Друмев".
 
 
С тяхната страст и усърдие, те внесоха нов въздух в учебните стаи, представяйки семинар, насочен към мотивиране на нашите ученици към състезанията по наука и научните изследвания.
Семинарът беше истинско пътешествие в света на знанието и дръзновението. С убедителност и умение, Делян, Калина и Теодор споделиха своите лични истории за успеха и вдъхновиха своите съученици с вълнуващи примери за научните си постижения. Те показаха, че ученето и труда могат да бъдат вълшебна порта към невероятни възможности. Тримата ентусиасти разкриха как състезанията по наука не само развиват техническите умения, но и насърчават творческото мислене и критичното анализиране. Учениците бяха предизвикани да се включат в научната общност и да се запишат за състезания.
“Мнозинството състезания изискват работа в екип и комуникация, които са ключови умения във всяка сфера”, споделя Калина Досева, ученичка в 12б клас, състезателка по физика, астрономия и експериментална физика.
Делян Бойчев отговаря на въпросите “Що е то да бъдеш учен?” и "Защо да бъда изследовател?"
Семинарът се проведе в атмосфера на вълнение, като остави дълбоко впечатление в сърцата на всички присъстващи. Той показа, че в науката няма граници и че бъдещето принадлежи на тези, които смело се впускат в изследователските приключения и не се страхуват да сбъднат своите мечти.
Европейската нощ на учените в ПМГ "Васил Друмев" събуди ученическото въображение и стимулира любопитството, правейки ярки точки на светлината в света на науката.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.