ПМГ „Васил Друмев“ се включи в „Европейска седмица на програмирането“ 2023

  В периода от 07 до 22 октомври 2023 г. училищата във всички европейски страни отбелязаха важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките на инициативата, наречена „Европейска седмица на програмирането“. Събитията, които се проведоха, бяха по следните направления: „Забавни дейности по програмиране“, „Разработване на софтуер“, „Дизайн на игри“, „Разработване на мобилни приложения“, „Уеб програмиране“, „Роботика“, „Изкуствен интелект“, „3D печат“, „Повишаване на мотивацията и осведомеността“ и др.

ПМГ „Васил Друмев“ също се включи със следните инициативи:

  • На общодостъпно място в гимназията чрез мултимедия се представи презентация на тема "Най-важните имена в технологиите, които дори не сме чували". Под формата на викторина, учениците показаха придобитите нови знания и спечелиха награди, изработени на 3D принтер. 

 

ПМГ „Васил Друмев“ също се включи със следните инициативи:

На общодостъпно място в гимназията чрез мултимедия се представи презентация на тема "Най-важните имена в технологиите, които дори не сме чували". Под формата на викторина, учениците показаха придобитите нови знания и спечелиха награди, изработени на 3D принтер. 

 

 

Състезание „The World of code“ в платформа Kahoot – задаваха се въпроси, свързани с историята, настоящето и бъдещето на програмния код, както и за най-известните личности от света на програмирането. Участници в състезанието бяха учениците от 9. клас в специалностите „Приложен програмист“ и „Системен програмист“.

 

 

 

 

Състезание „Компютърна асоциация“ – учениците от 11. и 12. клас в профил „Математически“ познаваха думи, които се отнасят към една от следните категории: известни личности (в областта на И и ИТ), хардуер, софтуер, фирми -производители на софтуер и хардуер, термини от информатиката и информационните технологии, компютърни игри. Победителите принтираха сами на 3D принтер своите награди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.