Облагородяване на парка около новия спортен комплекс на ПМГ „Васил Друмев“

  По инициатива на Екоклуб „Енергия и околна среда“ и Ученическия съвет на ПМГ „Васил Друмев“ бе облагородено пространството около новия спортен комплекс на гимназията и паметника на Васил Друмев.

  60 туи и четири широколистни дървета бяха засадени от учениците под ръководството на г-жа Галина Кирова, учител по Биология и здравно образование и ръководител на екоклуба. Те са осигурени от Фирма „Дасус Лес“.

 

 

 

 

 

 

 

 

По случай наближаващия Ден на народните будители представителите на Ученическия съвет засадиха цветя около паметника на Патрона на гимназията. Цветята внесоха красота и свежест в това емблематично място. Те са дарени от Петър Колев, бивш възпитаник на гимназията. 

 

 

 

 

 

   Г-н Йордан Бобонков, директор на Горско стопанство- В. Търново, оказа методическа помощ с ценни съвети и насоки за правилното засаждане и поддръжка на растителните видове.

  Реализацията на инициативата допринася  за повишаване на екологичната култура на младите хора; изграждане на организационни умения и работа в екип, създаване на активна позиция и положително отношение към училищната среда, както и съпричастност при нейното съхраняване, поддържане и обновяване. Залесяването и обогатяването на биологичното разнообразие ще създаде условия за приятен и ползотворен отдих, за намаляване на градския шум и прах.

 

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.