Отлично представяне на възпитаниците на ПМГ на Есенните състезания по физика и математика

   За пореден път възпитаниците на Природо-математическа гимназия "Васил Друмев" се представиха отлично на Есенните състезания по физика и математика, проведени през ноември 2023 година.
   Илия Ников е абсолютен първенец на Специална тема по физика, а Теодор Златанов е с втора награда в десети клас по математика.
   Есенното национално състезание по физика се проведе на 19 ноември 2023 г. в СУ "Любен Калавелов", гр. Копривщица. В него взеха участие единадесетокласника Илия Ников и дванадесетокласничката Калина Досева.
   Двамата ученици се състезаваха на Специална тема, която служи за подбор за международната олимпиада, като Илия Ников стана абсолютен първенец, а Калина Досева се представи достойно.
   Есенният математически турнир "Акад. Стефан Додунеков" се проведе на 18 ноември 2023 г. в Софийската професионална гимназия „Джон Атанасов“.
   ПМГ представиха десетокласниците Теодор Златанов, Сиян Дойчев, Боян Иванов, Момчил Маринов и Траян Василев, както и единадесетокласничката Карина Аспарухова.
   Особено силно беше представянето в десети клас, където Теодор Златанов е с Втора награда, а отборът ни е с четвърти резултат.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.