Ротари клуб – Велико Търново връчи награди на девет изявени ученици от ПМГ

   
  Ротари клуб – Велико Търново, връчи награди на 21 изявени и отлични ученици, които са завоювали призови места и са лауреати в националните кръгове на ученически олимпиади и състезания през учебната 2023/24 година.
  Наградите се връчват за девети път в рамките на инициативата  „Талантливите деца на Велико Търново”.
   Всички ученици получиха ваучери с левовата равностойност на 300, 200 и 100 лева и луксозен алманах за 85-годишната история на клуба.
   Церемонията по награждаването се проведе в присъствието на ротарианци, родители, преподаватели и приятели на талантливите деца.
   Събитието уважи Пенка Игнатова, директор на Дирекция “Образование” в Община Велико Търново.
   Своите поздравления поднесе президентът на Ротари клуб – Велико Търново, Николай Тончев, който каза, че тази церемония е най-вълнуващата в годината на неговото ръководство на клуба, защото няма нищо по-важно от това да има ученолюбиви и умни деца във Велико Търново и страната ни. Той се обърна специално към родителите и учителите на децата и им благодари за подкрепата и опората, която им дават. 
   Пенка Игнатова призова учениците да не забравят текста на ротарианския химн, в който се казва, че всяко сърце е самотно, ако няма мечта, а мечтите се постигат задружно, за да има доброта. 
   От ПМГ "Васил Друмев" бяха наградени:
 - Теодор Златанов, X клас – първо място в националните Пролетни математически състезания;
 - Илия Ников, XI клас - първо място в Есенно национално състезание по физика;
 - Калина Досева, XII клас – второ място в Международния турнир на младите физици.
 - Емануил Серафимов, Йоанна Чанева, Гергана Димитрова, Бригита Благовестова, Бояна Георгиева и Християн Долчинков, XI клас - трето място в решаване на тестови задачи по химия за учениците в гимназиален етап.

Всички права запазени 2012 ©. Администратори Милен Василев.