Сценарият от коледното тържество

Десимира: Добър вечер,скъпи съученици.Ние, членовете, на Литературен клуб “Ерато” ви поздравяваме с добре дошли на нашето коледно тържество.

Илина: Всъщност тържество е силно казано,но ви обещаваме,че ще положим всички усилия да ви накараме да се забавлявате тази вечер.
Владо: Коледа е не просто един от християнските празници, тя е празник на надеждата,на любовта между хората, тя е символ на добротата.
Десимира: За влюбения тя е деня,в който ще докаже любовта си,за вярващия деня,в който ще се поклони на Христос,за болния- лъч надежда, а за малките деца-това е вълшебната нощ,в която Дядо Коледа влиза през комина и оставя чудни подаръци под елхата.
Илина: Знаем,че всеки има своя собствена Коледа, a тази вечер,вие сте гости на нашата.За нас Коледа е възможност да си прекараме добре и точно за това сме ви подготвили една творческа игра,в която всеки ще може да ни покаже своята представа за Коледа.
Владо: Играта се състои в следното: подготвили сме ви един коледен сюжет, който всеки отбор може да допълни според собствените си предпочитания, вие  избирате как да завърши вашата приказка ще ви разпределеим по отбори, като всеки отбор ще има по едно коледно джудже което да му помага да реализира идеите си.
Илина: А сега докато нашите участници творят заедно с помошниците на Дядо Коледа ние ще се потопим в магията на Коледа с изпълнението на Михаела Филева – …
Десимира: Ина,ти украси ли елхата у вас?
Илина: Да. Много е красива!Има много играчки и…
Владо:Мда…много интересно, Ина.А вие украсихте ли вашите елхи?
Десимира: Всъщност знаете ли откъде идва цялата тази история с украсяването не елхи?
Елхите по света 
  • За първи път елхата става коледно дръвче в Германия. Старите германци вървали, че в нея живее духът на гората, който ги закриля, а по късно вече вечно зеления цвят на клоните й означавал вечна вяра в Христос.От германските обичаи дошъл и този, елхата да се украсява с играчки, светлини и под елхата – подаръци.
  • В Швеция елхата се украсява от бащата. Никой друг няма правота да я вижда до раздаването на подаръците.
  • Вместо елха, виетнамците пък украсяват клоните на прасковата.
  • В страните от Латинска Америка, коледното дръвче е заменено с палмове, отрупано с памук.
  • У нас обичаят да се украсява елха, идва от Русия. Руснаците уреждали коледни дръвчета в по-големите градове на България по време на Руско-турската освободителна война. Така елхата станала една от най-популярните в България. Тя е не само коледно, а и новогодишно дръвче.
Владо: А знаете ли откъде идва историята за Снежанка?
Илина: Незнам откъде идва историята,но лично познавам Снежанка.Тя е бяла като сняг,с коси като абанос,с алени устни като роза…
Момчил: За мен ли говорите уааааа?Малее какво е това нещо,кви са тия пътища из България уее?!Хванах аз на шефа,на Дядо Коледа де,москвича,че то дупка до дупка(чочо пее песен) ,спуках гума,съединителя отказа,а пък без смукач не пали и разбираш ли тръганх на стоп щото трябваше все пак някак да дойда. Е,ето ме де.
Аз такова…нали на стоп и тооо…абе загубих ви подаръците.Ама така и така съм дошла,мога да ви гледам на ръка.
Опа…Маслинка,лед,мартини,наздраве за Много години!Весели,здрави,засмяни и цяла година пияни,но не от домашна ракия,а от любовна магия!
Охааа.какво виждам тука..Пада ти се днес парАта -
няма вече до заплата
да се чудиш и се маеш
как да свържеш двата края…

Нека новогодишната фея,
която носи щастие на хората,
тази година бъде най-щедра към теб!

Ах, каква любов те чака
силна, страстна, сладка
с кой ли? – Изненадка!
Владо: Добре,добре,стига толкова Снежанке.Беше ни приятно,довиждане.
Момчил: Чао…(нещо лигаво)
Десимира: след тези размисли и страсти,в които ни потопи прелестната снежанка можем да продължим с поздрава на нашия литературен клуб към вас.Нека да ги поканим.
(Всеки си представя сам произведението и го чете)
Илина: Благодарим ви.А ето ги и нашите участници.
Владо: Радваме се.че ни връщате джуджетата живи и здрави .
Десимира: Ще помолим всяко джудже да прочете приказката на своя отбор.
Илина: Нашето жури ще определи най-оригиналния сюжет.
Журито взе решение …и победител е ….отбор.Честито…
Десимира: Това беше всичко от нас,благодарим ви за присъствието.Надяваме се да ви е било приятно.
Илина: Пожелаваме ви да прекарате най-магическата  Коледа  с най-любимите си хора.
Владо: Весели Празници и от мен.