Драматично-музикалната постановка „На гости у Иречека“

В навечерието на Деня на славянската писменост и култура Литературен клуб „Ерато“ при ПМГ „В. Друмев“
проведе първата си представителна изява по проект „Успех“. Драматично- музикалната постановка “ На гости у Иречека“ бе по сценарий на ръководителя на Литературния клуб „Ерато“ Камелия Станчева. Учениците от 11 в клас-Л. Великова, Н. Киров,Кр.Спасов ,М. Кръстева,Н. Недялков, Г. Димитров,Д. Маркова,М.Димитрова ,П.Петров,
впечатлиха публиката с актьорските си умения. Естествено най-колоритен за пореден път бе Йордан Русев с превъплъщението си в образа на съвременния Бай Ганьо,представител на бизнеса с розово масло,отново натрапил присъствието си в дома на Иречека. .Невъзможната и неосъществима среща на Алековия герой с европейската култура бе подчертана чрез майсторската рецитация  на чужд език на стихове от Хайне, Пушкин и Лермонтов от учениците от 9 клас-Г. Петрова,М.Дюлгерова,Сл.Лилов. Като поздрав към всички прозвуча и включенато в сценария  музикално изпълнение на Р.Цанкова. Всички моменти бяха старателно заснимани от М.Милков, който подготвя  филм за проведеното мероприятие.Изненада за всички бе краят на постановката- едно общо хоро, в което се сляха актьори и публика, в изпълнение на ученици от ДЮФА  „Българче“.
Слово, музика, смях и танци – с това Литературен клуб „Ерато“ посрещна най-светлия български празник -24 май.
Мероприятието бе част от Деня за представителни изяви по проект Успех, в което участваха и ученици от Фотографският клуб“Велико Търново- в цвят“ /р-л Милен Василев/ и клуб „Менделеев“ /р-л Даниела Маноилова/.